17. april: Innovasjon for en bedre framtid

 

Den 17. april kommer en gullrekke med bidragsytere til Vulkan Arena for å snakke om migrasjon og mangfold, innovasjon i offentlig sektor, sosialt entreprenørskap og et inkluderende arbeidsliv. Det er fremdeles ikke for sent å melde seg på.

 

Sammen med NHO Geneo er Social Impact Lab medarrangør av konferansen Innovasjon for en bedre framtid som er i regi av HERO - en privat virksomhet som tilbyr tjenester rettet mot målgruppene asylsøkere, flyktninger og innvandrere.Formålet med konferansen er å samle aktører på tvers av fagfelt og sektorer og få til en felles innsats for å styrke arbeidskraften og inkludere flyktninger og migranter for en bedre framtid i Norge. Her er noe av det du kan få med deg denne dagen:

Status og fremtidige scenarier for migrasjon

Globalt øker migrasjon og flyktningstrømmene, drevet av faktorer som krig, konflikt og økonomisk ulikhet. Klimaendringer bidrar til å forverre levekår i mange regioner, og i de kommende tiårene vil mange mennesker ikke klare å tilpasse seg til klimaendringene. De vil måtte flytte på seg. Klimaforskere har advart om disse endringene i lang tid. Nå kreves politisk lederskap og pragmatisk tilnærming for å håndtere den omfattende globale migrasjonen på en rettferdig og human måte.

Innlegg ved:

·     Morten Tønnessen-Krokan - Regionrådgiver Europa og Latin-Amerika og senioranalytiker i Røde Kors

·     Janne Skalleberg og Vibeke Holm - UDI

·     Gaia Vince (UK) - vitenskapelig forfatter, programleder og honorary research fellow ved Anthropocene Institute ved UCL

·     Lan Marie Berg - Stortingsrepresentant, Miljøpartiet De Grønne

 

Sosialt entreprenørskap og humanitær innovasjon

 Sosialt entreprenørskap og sosial innovasjon representerer nye og innovative måter å adressere sentrale samfunnsutfordringer på. Disse løsningene retter seg ofte mot samfunnets blindsoner og har potensial til å skape betydelig positiv sosial påvirkning. Her kan du blant annet høre hvordan sosial entreprenøren Abul Shiil fra Sahan Cares har skapt jobbmuligheter for kvinnelige flyktninger innen omsorgssektoren i London. I Finland har Startup Refugees spilt en nøkkelrolle i oppstarten av over 90 selskaper og sikret ordinært arbeid for mer enn 1700 personer. Humans in the Loop støtter konfliktrammede og fordrevne mennesker med karriereutvikling, opplæring og muligheter for digitalt arbeid. De har tilbudt fjernarbeid til over 1000 personer i ulike land. I Rwanda arbeider Kumwe Hub, en del av Redd Barna, med et program rettet mot å tette det digitale gapet for flyktninger. I Norge jobber Dignamed å gjøre offentlig informasjon tilgjengelig for minoriteter.

Innlegg ved:

  • Abdul Shiil - Sahan Cares (UK)

  • Mohammed Abdelqadir - Digna AS (NO)

  • Emilie Reeh - Kumwe Hub/Redd Barna (RW)

  • Therese Marie U. Pankratov - Innovasjon Norge - Humanitært innovasjonsprogram

  • Arkan Aal-Owayef og Aicha Manai - Startup Refugees (FI)

  • Hester Gartrell - Humans in the Loop - (BG)

Innovasjon i offentlig sektor

 Velferdssamfunnet står overfor økende utfordringer. Samfunnsproblemer blir stadig mer komplekse, mens ressursene blir stadig mer begrensede. Dette skaper et økende press for å finne nye og effektive løsninger. I denne sammenhengen er det viktig å undersøke hvordan offentlig sektor kan jobbe med sosial innovasjon og utforske veier bort fra sektorbegrenset tenkning, til radikal samskaping. I statsbudsjettet for 2024 og gjennom flere stortingsmeldinger har det blitt uttrykt et ønske om at offentlige anskaffelser skal være en drivkraft for innovasjon og omstilling i norsk økonomi. Med 740 milliarder kroner på den offentlige innkjøpskontoen er det et stort potensial for at samfunnsutfordringer kan løses på bedre måter. 

Hør innlegg ved blant andre:

·     Lars Ueland Kobro, statsviter og seniorforsker på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og faglig leder av Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon på USN. 

·     Camilla Bjerre Damaard, fondssjef for Den Sociale Investeringsfond (DK)

·     Ole-Petter Gravningen, leder av NAV Sandefjord og Jørn Hammelow-Berg fra NewUse

·     Hanne Solgård-Øverlier, innovasjonspådriver fra Leverandørutviklingsprogrammet (LUP)

Mangfold og inkludering i arbeidslivet

 I en globalisert verden med økende migrasjon og krysskulturelle kontaktpunkter, står mangfold og inkludering i arbeidslivet som kritiske faktorer for å skape mer rettferdige, innovative og konkurransedyktige organisasjoner. Til tross for økende bevissthet om viktigheten av disse prinsippene, møter mange norske virksomheter utfordringer med å implementere dem effektivt på grunn av barrierer som diskriminering, ubevisste fordommer, og høye språkkrav. Schibsted har tatt et proaktivt skritt ved å ansette en inkluderingssjef som signaliserer en voksende anerkjennelse av at mangfold ikke bare er et etisk valg, men også en strategisk fordel. For å fremme et mer inkluderende arbeidsmiljø, og oppnå like muligheter for alle, er det essensielt at flere arbeidsgivere våger å rekruttere bredere og investere i migranter som står utenfor arbeidslivet.

Innlegg ved: 

·       Mee Eline fagdirektør forebyggende helse i NHO Geneo

·       Sumeet Singh, mangfoldssjef i Schibsted

·       Ajla Terzic -psykolog i Favne

Program og påmelding finner du her: https://www.bedreframtid.no/

 
Forrige
Forrige

OPPTAK TIL INKUBASJONSPROGRAM HØSTEN 2024!

Neste
Neste

Innovasjon for en bedre framtid