Studenter slår hodene sammen for sosial bærekraft

I januar har nærmere 70 sosionomstudenter deltatt i et treningsforløp for å lære om sosialt entreprenørskap. I løpet av 4 intensive uker har de arbeidet med å identifisere et problem, danne hypoteser om hva som er rotårsaker til problemet, undersøke eksisterende tilbud, idéutvikle og finne mulige løsninger, og videreutvikle konseptet ved å dykke inn i formatet av en mulig forretningsplan. I år har studentene hatt fokus på å finne løsninger innen psykisk helse og inkludering.

Emnet i sosialt entreprenørskap er utviklet av Social Impact Lab (tidligere Impact Hub Bergen), som har fasilitert og videreutviklet dette treningsforløpet på årlig basis i over ti år. 

Også fem veiledere fra Høgskulen på Vestlandet har fulgt med på programmet i år. Sonja Mellingen var emneansvarlig for årets studenter, og både hun og de andre veilederne er imponert over hva studentene klarte å prestere på veldig kort tid. - Studentene har vært utrolig fornøyd, og de har laget svært spennende forslag med stor bredde i nedslagsfelt og tema. Den muntlige evalueringen var at de syntes det var en krevende, men lærerik og gøy prosess, forteller Sonja, noe prosessleder Silje Grastveit ved Social Impact Lab slutter seg til.

Løsningene fra årets studenter kan oppsummeres som:

  • Chatte tjeneste for å lose unge inn mot riktig psykisk helsetilbud. 

  • App som gir helsefagarbeidere oversikt innen eksisterende tilbud. 

  • Cateringbedrift med internasjonal mat drevet av innvandrerkvinner.  

  • Arbeidsinkludering for unge voksne med lette psykiske plager. 

  • Digital plattform for å normalisere det å snakke om psykisk helse blant unge menn. 

  • Sosialt lavterskeltilbud for voksne langtidsarbeidssøkere. 

  • Kurs og verktøy som gir hjelp til hjelperen. 

  • Lavterskeltilbud med brukerstyrte aktiviteter der menn kan finne samtalepartnere.

  • Etterverntilbud til unge etter rusbehandling. 

  • En veiviser til psykisk helsehjelp der unge finner informasjonen de trenger.

Social Impact Lab takker for det lange og gode samarbeidet med Høgskulen på Vestlandet (HVL). Utdanningen starter med ny fagplan fra neste år av, og sosialt entreprenørskap går da over til å bli et valgfag istedenfor et fast emne. Social Impact Lab ser med dette frem til å invitere nye samarbeidspartnere inn som deltakere i dette programmet. Er du interessert i mer informasjon, ta gjerne kontakt på hello@socialimpactlab.no!

Forrige
Forrige

Avrunding Inkubasjonsprogram 2022 - Inkluderende initiativer

Neste
Neste

Drømmernes Drivkraft - Jubileumsbok